Hvis du er fan af at spare på flere parametre på én gang, så overvej at lave en madplan, som indeholder én steg eller lignende, men også 3-5 forskellige retter til en uges mad. Jeg er totalt fan af konceptet! I dette indlæg handler det om at lave strækøvelser med en kylling.
Det behøver ikke være så svært at lave strækøvelser med en kylling, eller et andet stykke kød for den sags skyld. Ideen er, at du laver en ret på dag 1, som du bruger på dag 2, hvor du bruger en ny ingrediens eller to til at lave en helt ny ret. Og sådan fortsætter du.
Hvad er ideen med strækøvelser?
Du sparer tid, blandt andet fordi du ikke skal stå i køkkenet alle ugens dage. Når du først er i gang med at lave ris til mandag, kan du lige så godt lave ris til tirsdag også. Du sparer også penge, fordi du bruger færre, men ikke mindre sunde, grøntsager, samtidigt med at du laver vidt forskellige retter af samme steg/stykke kød.
Søndag; basis for hele næste uge med suppe
Det behøver slet ikke være så svært at lave strækøvelser med en kylling Kog suppe på en hel økologisk kylling, en hel porre, et par gulerødder og et par løg. Når suppen er færdig, tager du kødet fra til de næste par dage. Tilsæt hjemmelavede kødboller af 1 kg fars, hvis du gerne vil have kød i retten.
Mandag; suppe med fyld
Rester fra suppen. Jeg fik fire liter suppe med rigeligt fyld, så der vil være til 3-4 dage til suppedage.
Tirsdag; kinesiskinspireret ret
Snit et halvt hvidkål (hvis det er et af de de små) og 3-4 gulerødder, tag halvdelen af kyllingekødet og tilføj det til grøntsagerne. Brug soyasauce til retten. Det smager fremragende! Sørg for at koge ris til to dage.
Onsdag; restedag
Rester … vores favorit herhjemme. Mad smager bare bedre på dag nummer to.
Torsdag; tarteletter
Lav tarteletfyld med den anden halvdel af kyllingekødet, en dåse aspargessnitter og en halv pose ærter.
Fredag; variation af torsdagsretten
Rester …. Men udskift tarteletten med kartofler. Uh, det smager herligt!
Lørdag; suppe
Suppe (ja, igen 🙂