Denne opskrift opdagede jeg i forbindelse med Bag For En Sag (Børnetelefonen), hvor pædagogerne havde lagt den frem sammen med kagerne, som børnene, og børnenes forældre, havde bagt. Det smarte ved opskriften er, at du kan putte alle dine rester i, så selv ikke det mindste havregryn går til spilde.
Det skal du bruge
- 100 g blødt smør
- 100 g sukker
- 100 g brun farin
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 æg
- 200 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk salt
- Et par store håndfulde blandet fyld, f.eks. chokoladeknapper, Smarties, chokoladebarer, skumfiduser, nødder, saltstænger, chips, cornflakes, havregryn, tørret frugt osv. …
Tip! Smarties, fandt vi ud af, er en halvdårlig ide. De smelter ikke og får kedelige, blege farver, når de kommer i ovnen. Desuden brugte jeg for nemheds skyld en blender til at hakke mine store håndfulde fint; nødder, havregryn, cornflakes mens jeg puttede Smarties ovenpå som pynt.
Sådan gør du
- Rør Smør, sukker, brun farin og vaniljesukker sammen til en ensartet, cremet masse.
- Rør derefter ægget i og til sidst mel, bagepulver og salt i til det er blevet blandet godt sammen.
- Hak dit fyld groft, eller fint som jeg, og rør halvdelen i dejen (jeg rørte det hele i 😉
- Del dejen i 12 og tril den til kugler på størrelse med golfbolde.
- Vend kuglerne i det resterende drys og læg dem på bagepapir på en eller to bageplader.
- Bag dem i 12-15 minutter én plade ad gangen ved 175 grader varmluft til de er gyldenbrune.
- Lad dem køle af og læg dem i en lufttæt beholder indtil servering. Velbekomme!
Det er en fremragende måde at få brugt sine rester, og min treårige datter var med fra start til slut.