Skip to content

Life on Fire

Om at leve for få penge uden at savne

Menu
  • Spar penge
    • En billig jul i 2023? Ja tak!
      • Mangler du ideer til pakkekalenderen? Her er 24 gratis ideer fra Hospitalsklovnene
      • 7 (nye) ideer til gratis julegaver
    • Har du den rigtige selvrisiko på dine forsikringer? Sådan regner du det ud
    • Billig mad
      • De billigste retter
        • Kompostcookies
        • En AI chats flexitariske madplan for en måned
      • Nem festmad til billige penge
    • Red tøjet
    • Spar på tech
  • Spar tid
    • Nem rengøring
  • Værktøjer til opnåelse af FIRE
    • Forsikringsberegner: Betaler du den rigtige præmiesum og selvrisiko?
    • Skal du udskifte dine hårde-hvidevarer?
  • Om Life On Fire
Menu

Sådan laver du suppe af grøntsagsrester / grønt affald

Posted on februar 12, 2021

Suppe lavet af grøntsagsrester / grønt affald er en fantastisk måde at få brugt alt det, som du ellers havde tænkt dig at smide ud. Men faktisk er dette indlæg ikke en decideret opskrift, selvom den står under ”Mad”-kategorien. Det er mere ideen, jeg prøver at sælge. Meningen er, at du skal lave en suppe af alle de grøntsagsrester, du har liggende, og da jeg ikke ved, hvad du har i gemmerne af rester, kan jeg kun guide dig til, hvordan en suppe af rester aldrig fejler. Jeg har aldrig (med tryk på) lavet en restsuppe, der ikke blev en succes.

Start-ingredienserne til suppe lavet af grøntsagsrester er de samme

  1. Jeg begynder altid på samme måde: lidt olivenolie i en gryde sammen med et par grofthakkede løg. Har du ikke løg, så kan hvidkål også sagtens bruges, men jeg ville nok snitte det lidt finere, så det får bedre ”fat” i grydens bund. Har du hvidløg, snittes de også og kommes i.
  2. Når det hele har fået en let gylden farve, skal du til at tilsætte alle dine rester, som bare skal hakkes groft.

Brug (næsten) alle grøntsagsrester fra grønt affald

Her kommer en liste over ting, som vi typisk har rester af, og som måske er blevet ”trætte”, men det er ikke vigtigt, om resten, du putter i, er frisk eller har ligget i noget tid. Kriteriet, som jeg går efter, er, at det er rester, som jeg kan se, jeg ikke får brugt ellers.

  • Gulerødder, gerne med skræl (hvis de er økologiske)
  • Brug stilken af en broccoli, minus de grå, tørre stikkejaverter, som ligner pile
  • Bladene fra porrer, minus roden i den ene ende og den cirka 1 centimeter lidt visne, gullige del i den anden ende,
  • Tomater, som har ligget lidt og derfor har en masse smag i sig
  • Hvidkål (minus kernen), uanset hvor slattent det virker
  • Persillerod
  • Kartofler, gerne med skræl og det gør heller ikke noget, at de er rynkede

(opskrift forsat)

3. Når du har puttet alle de grøntsager i, du kan komme til, lægger du låg på, hvorefter du ladet det stå og simre i 5-10 minutter endnu, inden du hælder vand ved. Rør rundt i grøntsagerne et par gange, så de ikke brænder på.

4. Hæld nu vand over, som lige præcis skal dække alle grøntsagerne.

5. Lad det stå og simre i en times tid. Tiden er ikke så vigtig. Det vigtige er, at grøntsagerne er bløde nok til, at de kan blendes efterfølgende, uden at blenderen skal arbejde hårdt. 

6. Blend suppen og server 😊

Boost din sundhed med en ægte vintersuppe

Det kan godt være, at det ikke lyder appetitligt, at lave en suppe af grøntsagsrester / grønt affald, men jeg LOVER dig, at det smager godt. Og som en bonus føler jeg mig virkelig god, når det lykkedes mig at lave en lækker grøntsagssuppe på dét, som andre kategoriserer som affald. Jeg er pisse ligeglad! Det smager godt, det er et boost til dit immunforsvar (altså, uden at jeg har lavet en analyse af næringsindholdet!), og så er det næsten gratis – i hvert fald hvis du havde tænkt dig at smide resterne ud.

Mange måder at bruge grønt affald på

Skulle du få lyst til at lave andet end suppe på grøntsagsrester, har jeg skrevet et andet blogindlæg, der handler om, hvordan du laver den lækreste grøntsagsfond på grønt affald. Det er (selvfølgelig også) nemt, sundt og billigt. Du kan finde opskriften her.

Seneste indlæg

  • Skal du udskifte dine hårde-hvidevarer?
  • 10+ budgetvenlige og sidste-øjebliks fastelavnskostumer til børn
  • De billigste retter
  • Har du den rigtige selvrisiko på dine forsikringer? Sådan regner du det ud
  • Forsikringsberegner: Betaler du den rigtige præmiesum og selvrisiko?

Kategorier

Meta

  • Log ind
  • Indlægsfeed
  • Kommentarfeed
  • WordPress.org

Forskellen ligger i detaljen
  • Facebook
©2025 Life on Fire | Design: Newspaperly WordPress Theme