Skip to content

Life on Fire

Om at leve for få penge uden at savne

Menu
  • Spar penge
    • En billig jul i 2023? Ja tak!
      • Mangler du ideer til pakkekalenderen? Her er 24 gratis ideer fra Hospitalsklovnene
      • 7 (nye) ideer til gratis julegaver
    • Har du den rigtige selvrisiko på dine forsikringer? Sådan regner du det ud
    • Billig mad
      • De billigste retter
        • Kompostcookies
        • En AI chats flexitariske madplan for en måned
      • Nem festmad til billige penge
    • Red tøjet
    • Spar på tech
  • Spar tid
    • Nem rengøring
  • Værktøjer til opnåelse af FIRE
    • Forsikringsberegner: Betaler du den rigtige præmiesum og selvrisiko?
    • Skal du udskifte dine hårde-hvidevarer?
  • Om Life On Fire
Menu

De billigste retter

Posted on februar 3, 2024

Selvom du ingen penge har, skal der mad på bordet og i maven. På denne side vil jeg forsøge at lave ultra-billige menuer, som du ikke kan lave af uge efter uge, men i en periode. Vælger du at bruge en menu i en længere periode, kan jeg ikke garantere for sundhedsværdien. Jeg er ikke ernæringsekspert – med fed streg under ikke. Men altså, brug ugeplanerne som inspiration til at få billig, simpel og hjemmelavet mad. Madplanen dækker mad til 4 personer. Jeg køber typisk ind i Rema, og jeg går ofte efter 5 ingredienser-princippet. Af ting på basislageret er der de ting, hvor der vil være til mange ganges brug, f.eks. mayonnaise, citronsaft og bouillonterninger.

Madplan til uge 15: Aftensmad for 4 personer for ca. 180 kr.

På tilbud i denne uge: Madlavningsfløde (5 kr),

DagAftensmadIngredienserTilberedningBasislager
Man
(48 kr)
Champignonsuppe2 gulerødder (10 kr)
2 løg (12 kr)
400g champignon (16,30 kr)
1 ds hakkede tomater (5,95 kr)
1 dl (kaffe)fløde (5 kr)
½ liter vand
Skræl og skær gulerødder og løg i skiver.

Smid løggene i gryden og lad dem få farve.

Tilføj gulerødder og champignon og de stå og simre i 15 minutter.

Tilføj nu de hakkede tomater og lidt vand for at indholdet er dækket af væske.

Lad nu retten simre videre i ca. 10 minutter. Tilføj fløde og lad suppen koge op i et minut. Smag til med salt og peber.

Blend suppen, smag til med salt og peber og server.
Tirs
(30 kr)
Æggekage på rugbrød

8 skrabeæg (25 kr)
1 pk mørkt rugbrød (5,75 kr)

Salt og peber
Hak løget fint og smid det på en pande, der er opvarmet i forvejen med lidt olivenolie.

Slå æggene ud i tallerken eller en høj skål og pisk massen sammen.

Tilsæt evt. en anelse mælk eller fløde.

Hæld massen på panden og læg låg på. Brug evt. en omvendt tallerken.

Når æggekagen er ved at “tage form” tilsættes en smule salt og peber.

Æggekagen er klar til at blive serveret, når den har en gyldenbrun farve.
Ons
(6,25′ kr)
Rester fra mandag med (toast)brød1 pk tostbrød (6,25 kr)Rist brødet og server det sammen med mandagens suppe.
Tors
(55 kr)
Krebinetter med stuvet spidskål500g hk. gris og kalv (39,95 kr)

½ spidskål (15 kr)

2 spsk mel

1 æg
Snit spidskålen fint. Lad den koge i lidt salt i 20 minutter. Tag vandet fra og gem det.

Hæld smør (2 store spsk) i gryden og smelt det. Put ca. 2 spsk mel i og hæld vand i, mens du rører rundt.
Smag til med salt, peber og evt. revet muskatnød.
Hæld spidskålen tilbage i gryden og rør rundt.

Form fire krebinetter af farsen.

Slå et æg ud i én tallerken, og hav rasp tilsat lidt salt og peber i en anden tallerken

Vend krebinetterne i æggemassen og derefter i raspen.

Lad krebinetterne stege på en pande i olie indtil de er flot mørkebrune.

Rasp

Salt og peber

Evt. revet muskatnød

Mel



Fre
(38 kr)
Tikka Masala med risLækkert og Nemt tikka masala- pose (14,95 kr)

½ spidskål (15 kr)

Øko kokosmælk (7,95 kr)

2 spsk tomatpure

4 dl Ris
Kog risen efter anvisningen på pakken.
Snit et halvt spidskål-
Opvarm lidt olie i en stor gryde og tilsæt spidskålen.

Tilsæt derefter Tikka masala posen og lad retten stå og simre i ca. 10 minutter.

Tilføj nu 2 spsk tomatpure og 1 ds. kokosmælk.

Kog retten op kortvarigt og smag til med salt og peber.

Ris

Tomatpure
Lør
(7,50 kr)
Rester fra fredag men med pastaskruer500g pastaskruerKog pastaen efter anvisningen på posen og server dem sammen med tikka masala fra dagen før.
SønRester fra hele ugen

Madplan til uge 14: Aftensmad for 4 personer for ca. 175 kroner

DagAftensmadIngredienserTilberedningBasislager
Man
(61 kr)
pasta med kødsovs500 g. oksekød (42,50 kr)
1 stort løg (2 kr)
1 stor gulerod (1 kr af 6 kr)
2 spsk koncentreret tomatpure (2 kr af 12,95)
1 ds. hakkede tomater (5,95 kr)
500g. pastaskruer (7,50 kr)
Olie
Ca. 2 dl. vand,
Oregano, salt og peber
Kog vand til pastaen (og tilføj pastaen når det koger),

Riv guleroden og snit løget fint.
Brun løget i en gryde ved middel varme i lidt olie, indtil det får en gylden farve.

Tilføj og brun kødet. Sørg for at der ikke er klumper af kød.

Tilføj guleroden og hakkede tomater, tomatpure.

Sørg for at der er meget væske i maden. Er der ikke det, tilføjer du lidt vand og lader nu maden simre uden låg, indtil det er kogt ind.

Smag til med krydderier.
Oregano, salt og peber
Olie
Tirs
(24 kr)
Tomatsuppe med brød2 ds hakkede tomater (5,95 x 2 = 11,90)
1 stort (løg 2 kr)
1 stor gulerod (1 kr)
2 spsk koncentreret tomatpure (2 kr af 12,95)
1 bouillonterning
(evt. en ½ dl (kaffe)fløde og rester fra grøntsagsskuffen fx toppen af broccolistilk eller toppen af blomkål)
Salt og peber
Toastbrød (6,25 kr)

Rester fra kødsovsen bruges til at lave pizza fre)
Skær løg, gulerod og eventuelle grøntsagsrester i mindre (men ikke små) stykker.

Varm olie i en gryde ved middel varme, tilføj ovenstående til gryden.
Lad det stå indtil det har fået lidt farve.

Tilføj de hakkede tomater.

Lav 3 dl. bouillon ved at tilføje en bouillonterning til kogende vand. Tilføj nu dette til suppen.

Tilføj evt. fløde og kog suppen op.

Skru ned for varmen og blend suppen.

Smag til med salt og peber.
Bouillonterning
Evt. (kaffe)fløde
Evt. rester (slatne) rester fra grøntsagsskuffen
Salt og peber
Ons
(52 kr)
Rugbrød med torskerogn2 pk rugbrød (5,75×2)
(Gem 4 skriver til tors)

2 pk torskerogn
(19,95×2)

Fedtstof

Salt og peber

Evt. citronsaft
Put lidt fedtstof på en pande og opvarm til middel varme.

Læg torskerognen på.

Torskerognen er færdig, når den har en gyldenbrun farve.
Fedtstof (smør eller olie)
Citronsaft
Remulade
TorsRester fra tirsdag
(evt. med rugbrødscrutoner)
(0 kr.)
4 skiver rugbrødSkær rugbrødet i små stykker.

Varm en god sjat olie på en pande.

Tilføj rugbrødet.

Rugbrødet har fået nok, når det er blevet sprødt og har fået farve.

Smag til med lidt salt.
Olie
Salt
Fre
(29 kr)
Pizza med oksekød1 pizzadej (9 kr.)
Rester af kødsovs fra tirsdag
200g pizzatopping-ost (19,95)
Rul pizzadejen så flad som muligt på en bageplade.

Fordel kødsovsen på pizzabunden. Sørg for at kødsovsen ikke er for vandet.

Stø generøst med ost på pizzaen

Bages i ovnen ved 180 grader i 30-40 minutter eller indtil osten er smeltet og pizzadejen er gylden.
Lør
(10 kr)
RåkostsalatResten af ps med gulerødder fra man/tirs

4 æbler (2,50 x 4 = 10 kr)

(evt. lidt citronsaft og pastaskruer, hvis du har nogle i overskud fra man)
Riv gulerødder og æbler og bland i en skål

Tilføj evt pastaskruer og citronsaft
Citronsaft
Pastaskruer
SønRester

Madplan til uge 13: Aftensmad for 4 personer for ca. 180 kroner

På tilbud i denne uge (uge 13): hvedetoast (5,89 kr), oksekød, fiskefars (29 kr)

På tilbud fra d. 2. april og en uge frem: ærter (10 kr), 3-stjernet salami (12 kr)

DagAftensmadIngredienserTilberedningBasislager
Man
Kikærtesuppe
18 kr.
2 dåser kikærter
1 løg
2 fed hvidløg
1 gulerod
1 kartoffel
1 l. bouillon
1 tsk spidskommen
1 tsk paprika
Salt og peber
Opvarm olien i en stor gryde ved middel varme.
Tilsæt hakket løg og finthakket hvidløg, og steg indtil farven er gylden.
Skræl og skær gulerod og kartoffel i mindre stykker, og lad det stege i et par minutter.
Tilsæt kikærter, spidskommen og paprika, og rør rundt.
Hæld grøntsagsbouillon i gryden, og lad suppen simre, indtil grøntsagerne er møre (ca. 20-25 minutter).
Blend suppen med en stavblender, indtil konsistensen er ensartet.
Smag til med salt og peber.
Hvidløg
(Grøntsags)bouillon
Spidskommen
Paprika
Salt og peber
TirsRugbrødsmadder med to slags 3-stjernet salami
34 kr.
2 x 3-stjernet salami
1 pk rugbrød

Remoulade, ristede løg, mayo (pynten ovenpå 🙂
OnsSuppe (fra mandag)
6 kr.
Hvedetoast 5,89Server suppen sammen med varmt toastbrød.
torsBrændende kærlighed
39 kr.
1 kg kartofler (minus 1 kartoffel som du brugte mandag 🙂
200 bacon
2 store løg
Salt og peber
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
Kog dem i letsaltet vand, indtil de let kan stikkes med en gaffel.
Mens kartoflerne koger, skærer du bacon i små tern og hakker løgene fint.
Steg baconternene sprøde på en pande ved middel varme. Når de er sprøde, lægges de til side på et stykke køkkenrulle.
Steg de hakkede løg i det baconfedt, indtil de er bløde og let gyldne.
Når kartoflerne er kogt, hældes vandet fra, og kartoflerne moses. Hvis ønsket, tilsættes en smule smør for at gøre mosen mere cremet.
Evt. smør til kartoffelmosen
Salt og peber
FreHjemmelavede fiskefrikadeller på rugbrød
39 kr.
Fiskefars
Rugbrød
Form fisken til små deller og steg dem på en pande med lidt smør ved lav varme.
Server fiskefrikadellerne på rugbrød og servér med remoulade og evt. citronbåde.
Remoulade
Citron
LørMac’n’cheese med bacon og ærter
45 kr.
500g pasta
g cheddarost
1 l. mælk
100g mel
100g smør
200g ærter
Salt og peber
Kog pastaen efter anvisningerne på pakken, og dræn den.
Steg baconskiverne sprøde på en pande, og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Lav en ostesauce ved at smelte smør i en gryde, tilsætte mel og røre godt sammen. Tilsæt gradvist mælk under omrøring, indtil du opnår den ønskede konsistens. Tilsæt cheddarost og rør, indtil osten er smeltet og saucen er glat. Smag til med salt og peber.
Bland den kogte pasta med ostesaucen, stegt bacon og optøede ærter.
Salt og peber
Mel
Smør
SønRester

Madplan til uge 12: Aftensmad for 4 personer for ca. 170 kroner

DagAftensmadIngredienserTilberedningBasislager
Man
(50 kr)
Suppe med kød- og/eller melboller + grøntsagsresterEn pose med kød og/eller melboller

Hønsekødssuppe

Rester fra grøntsagsskuffen (gulerødder, broccoli – OGSÅ stilken), ærter, blomkål fungerer fremragende)
Ingen “Sådan gør du” er vist nødvendig. Det vigtige er at du snitter grønsagerne fint, så de hurtigt får bid (læs: ikke bliver slatne)

Har du pastaskruer eller lign. fungerer det også rigtig godt.

Retten glider også let ned hos vores datter 🙂
Evt. pastaskruer

Alle rester fra grøntsagsskuffen
Tirs
(25 kr)
Rugbrødsmadder med pølserEn pk. rugbrød
En pk. med pølser fra Rema1000
Skær pølserne i smalle strimler, put dem på brødet og top med remulade.Krydderurter til pynt
Ons
(- kr.)
Restedag fra mandag.Spæd evt. op med hvad du har i grøntsagsskuffen
Tor
(37 kr.)
Fiskefileter m. pommes og ærter En pk fiskefileter
Pommes frites
En ½ ps. ærter
Ingen vejledning nødvendig 🙂 Følg anvisningen på pakken.Dyppelse
FreKartofler med medisterpølse, ærter og smørsovs (42 kr)Kartofler
500 g. medisterpølse
Resten af ærterne fra torsdag
Skræl og skær kartoflerne i kvarte. Kog dem i ca, 20 min eller indtil blød konsistens.

Steg medisterpølsen i lidt fedtstof. Skal have en mørk men selvfølgelig ikke sort farve.

Imens du steger medisterpølsen, skal du koge en halv liter vand, lægge ærterne i en skål og hælde vandet over. Efter et par minutter er ærterne klar.

Smørsovsen laver du af fedtet fra panden; spæd op med lidt vand og et skvis citron
En smule citronsaft
LørBiksemad med resten af kartoflerne fra dagen før, løg og pølserKogte kartofler fra fredag

1-2 løg

1 pk. pølser
Start med at skære kartoflerne fra fredag i små tern.

Du skal nu stege dem, indtil de har en sprød overflade.

Skær løgene i små stykker.
Skær pølserne eller kødet i små stykker.

Varm smør eller olie op på en pande ved middel varme.

Steg løgene, indtil de er bløde og gyldne.

Tilsæt derefter kartoflerne og steg dem sammen med løgene, indtil de er sprøde og gyldne. Det kan tage cirka 10-15 minutter, afhængigt af mængden af kartofler.

Når kartoflerne er sprøde, tilsættes pølserne eller kødet, og steg dem sammen med kartoflerne, indtil de er varmet igennem og er let stegte.

Hvis du vælger at tilføje ærter, kan du tilsætte dem på panden og varme dem med resten af ingredienserne.
Løg
SønRester fra hele ugen

Madplan til uge 10: Aftensmad for 4 personer for ca. 165 kroner

DagAftensmadIngredienserTilberedningBasislager
Man
Fiskepinde med pommes frites og dyppelse
(45 kr)
Fiskepinde
Pommes frites
Dyppelse
Læs tilberedningen på pakkerne. Det er nemmere 🙂Dyppelse
TirsLøgsuppe
(10 kr)
Løg: 5-6 store løg

Smør: 50 g

Hvedemel: 2 spsk

Oksebouillon: 1 liter

Salt og peber

Revet ost til topping (valgfrit)
Skær løgene i tynde skiver.
Opvarm smørret i en stor gryde og steg løgene, indtil de er bløde og gyldne.
Drys hvedemel over løgene og rør godt.
Tilsæt oksebouillon og lad suppen simre i ca. 20-30 minutter.
Smag til med salt og peber.
Server suppen varm – top evt. med revet ost.
Oksebouillon

Hvedemel

Smør

Salt og peber

Revet ost (valgfrit)
OnsRester fra tirsdag
(7 kr)
Suppler evt med et flute hvis der ikke er nok til fire personerVarm flutes i ovnen eller på brødristeren–
TorsRugbrødsmadder med fuglekvidder og spinat
(40 kr)
1 pk pålægsrester uden for meget rullepølse

12 stk rugbrødsskiver

Mayonnaise

1 løg

En pose frossen spinat
Opvarm spinaten ved lav varme

Bland pålægsrester og løg i en blender, så det bliver hakket fint-

Tilsæt mayo indtil det er en klistret, “samlet” masse.

Si vandet fra spinaten

Lav rugbrødmadder med spinat som bund og fuglekvidder ovenpå.

Mayonnaise
FreRis med grøntsager (hvad du har i køleskabet eller fryseren)
(Ca. 30 kr)

Ris: ca. 400 g

Vand: ca. 8 dl

Grøntsager efter valg og tilgængelighed (f.eks. løg, gulerødder, ærter, majs)

Hvidløg: 2 fed, hakket

Olie til stegning: 2 spsk
Sojasauce efter smag

Salt og peber
Skyl risene i koldt vand for at fjerne overskydende stivelse. Kog efter anvisningerne på pakken.

Når risene er kogte, drænes de og sættes til side.

Vælg dine foretrukne grøntsager og skær dem i små stykker eller terninger. Hak hvidløgsfedene.
Opvarm olien i en stor pande eller wok over medium varme. Tilsæt hvidløg og grøntsagerne til panden og steg dem, indtil de er møre, men stadig har lidt bid.

Tilsæt sojasauce til grøntsagerne og rør godt.

Når grøntsagerne er tilberedt, tilsættes de kogte ris til panden og blandes godt sammen, så risene er jævnt fordelt blandt grøntsagerne.

Smag til med salt og peber efter behov.
Hvidløg

Soyasauce

Olie

Salt og peber
LørMajsgrød
(30 kr)
Majsmel (polenta eller majsmel): 200 g (*fås ikke i Rema1000)

Vand eller mælk: 8 dl

Salt og peber

Revet ost til servering (valgfrit)
Bring vandet eller mælken i kog i en gryde.
Tilsæt majsmel gradvist, mens du rører konstant for at forhindre klumper.
Kog op og reducer varmen til lavt.
Lad det simre i ca. 15-20 minutter, indtil grøden tykner.
Tilsæt salt og peber efter smag.
Server varm, og drys evt. med revet ost.
Revet ost (valgfrit)
SønRester; Brug hvad du har i køleskabet
(0 kr)
–––

Madplan til uge 9: Aftensmad for 4 personer for ca. 170 kroner

dagAftensmadIngredienserTilberedningbasislagerPris
MandagPasta kødsovs500 g pasta

1 stort løg, hakket fint

400 g hakket oksekød

2 ds hakket tomater

Revet parmesan til servering (valgfrit)
Kog pastaen efter anvisningerne på pakken.

Imens pastaen koger, hak løget fint og brun det i lidt olivenolie.

Brun det hakkede oksekød i en stor gryde,

Tilsæt de hakkede tomater og lad det simre i et par minutter, indtil væsken er kogt godt ind.

Smag til med salt og peber

Server kødsovsen over den kogte pasta og drys eventuelt revet parmesan over.
Parmesanost (valgfrit)49
TirsdagChili con carne

Laves på resterne fra kødsovsen
Chili con carne spice mix

2 ds kidney bønner
Ris

(Evt en ds hakkede tomater)
Kog ris efter anvisningen på pakken.

Tilsæt kidneybønner og chili con carne spice mix til kødet + evt en ds hakkede tomater for at få lidt væske tilbage i retten.

Lad retten simre i ca. 20 minutter

Server chili con carne med de kogte ris.
22
OnsdagBønnesuppe2 ds sorte bønner
1 løg
2 gulerødder
1 liter grøntsagsbouillon

Hæld vandet fra bønnerne og skyl dem grundigt.

Hak løg og skær gulerødder i små tern.

Kog bønnerne sammen med løg, gulerødder og grøntsagsbouillon i en stor gryde i ca. 20 minutter, indtil bønnerne er møre.

Blend suppen med en stavblender, indtil den er jævn og cremet.
Grøntsags- bouillon 20
TorsdagRester fra onsdag––––
FredagAvocado-madder med tomater16 skiver brød
3 tomater
Mayonnaise
2 Avocadoer
Citronskiver til servering (valgfrit)
Rist brødskiverne.

Smør mayonnaise på brødet.

Skær avocadoer og tomater i skiver og fordel på brødet.
Mayonnaise
36
LørdagBulgur med feta, en grøntsag f.eks. ærter eller tomater skåret i tern400 g bulgur
200 g fetaost
500 g ærter (eller tomater)
Kog bulgur efter anvisningerne på pakken.

Imens bulguren koger, skær fetaosten i tern.

Når bulguren er klar, bland den med fetaost og ærter (eller tomater skåret i tern).
44
SøndagRester fra hele ugen––––

Madplan til uge 7: Aftensmad for 4 personer for ca. 150 kroner

Jeg må blankt erkende, at det stadig er svært for mig at vurdere mængden af mad. Jeg beklager, hvis jeg får dig i uføre en dag. Jeg opdagede det en dag, hvor jeg lavede tunsalat på rugbrød. Jeg syntes slet ikke, der var nok. Håber, at du selv kan fornemme, hvis mine mængde-angivelser er off. Jeg håber, at du trods alt kan bruge madplanerne som kilde til inspiration.

dagAftensmadIngredienserTilberedningbasislagerPris
MandagHotdogs 8 hotdogpølser
8 hotdogbrød
Ketchup, sennep og/eller remulade
Ristede løg
2 løg
Syltede agurker
Hak løgene fint

Kog pølserne eller steg dem på en pande

Rist brødet på brødristeren
Ketchup, sennep og remulade
Syltede agurker
51
TirsdagLinsesuppe til 2 dage200 g røde linser
200 g gulerødder (ca. 2-3 mellemstore gulerødder)
1 mellemstort løg
2 fed hvidløg
1 l. grøntsagsbouillon
1 spsk olivenolie
Salt og peber
Skyl linserne grundigt under koldt vand.
Skræl gulerødderne og skær dem i små tern.
Hak løget og hvidløgsfeddene fint.

Varm olivenolien op i en stor gryde over medium varme.

Tilsæt det hakkede løg og sauter, indtil det er blødt og gennemsigtigt, ca. 5 minutter.
Tilsæt det hakkede hvidløg og sauter i yderligere 1 minut.
Tilsæt de skyllede linser og ternede gulerødder til gryden. Rør godt.

Hæld grøntsagsbouillonen i gryden og rør rundt.

Bring suppen i kog, dæk gryden til og skru ned for varmen, så suppen kan simre. Lad den simre i ca. 25-30 minutter, eller indtil linserne og gulerødderne er møre.

Smag suppen til med salt og peber.
Hviidløg
Grøntsagsbouillon
Olivenolie
Salt og peber
28
OnsdagRester fra tirsdag––––
TorsdagRugbrød med torskerognRugbrød
Torskerogn

Steg torskerognen på panden indtil den er gylden.Remulade35
Fredag Ris med grøntsager
200g ris

2 spsk olie

1 lille løg, hakket

2 fed hvidløg, finthakket

150g frosne grøntsager (ærter,
gulerødder, majs)

2 store æg

Sojasauce (start med 1 spsk og justér efter smag)

Salt og peber



Kog de 200g ris efter pakkeanvisningen. Afkøl dem derefter, ideelt i køleskabet natten over.

Hak løget og hvidløget fint.

Pisk æggene let i en skål.

Opvarm lidt af olien i en stor pande eller wok over medium varme.

Hæld æggene i og rør rundt indtil de er faste. Fjern dem fra panden og sæt til side.

Tilføj resten af olien til panden og opvarm den over medium-høj varme

Sauter det hakkede løg indtil det er blødt.

Tilføj hvidløget og de frosne grøntsager. Steg indtil grøntsagerne er gennemvarmet.

Tilsæt de kolde kogte ris til panden med grøntsagerne. Brug en spatel til at sikre, at risene bliver godt blandet med grøntsagerne og opvarmet jævnt.

Hak de stegte æg og bland dem i risene.

Krydr med sojasauce, salt og peber


2 spsk olie

2 fed hvidløg, finthakket

Sojasauce

Salt og peber
20
LørdagPasta med tomatsauce250g pasta (f.eks. spaghetti eller penne)

1 ds hakkede tomater

1 lille løg

2 fed hvidløg

1 tsk tørret oregano eller basilikum

Salt og peber

1 spsk olivenolie

Hak løget fint.

Knus eller finthak hvidløgsfeddene.

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Tilsæt pastaen og kog den efter anvisningerne på pakken, indtil den er ‘al dente’.

Dræn pastaen og sæt den til side.

Varm olivenolie op i en pande over medium varme.

Tilsæt det hakkede løg og steg det, indtil det er gennemsigtigt.

Tilføj hvidløget og steg i yderligere 1-2 minutter, indtil det er duftende.

Tilsæt de hakkede tomater og oregano eller basilikum.
Rør godt rundt.

Lad saucen simre på lav varme i ca. 10-15 minutter.

Smag til med salt og peber.

Bland den kogte pasta med tomatsaucen direkte i panden, så pastaen bliver godt dækket af saucen.

Varm det igennem et par minutter, så smagene kan kombineres.
.-


2 fed hvidløg

1 tsk tørret oregano eller basilikum

Salt og peber

1 spsk olivenolie
17
SøndagRester fra hele ugen––––

Madplan til uge 6. Aftensmad for 4 personer for ca. 130 kroner

Jeg må blankt erkende, at det stadig er svært for mig at vurdere mængden af mad. Jeg beklager, hvis jeg får dig i uføre. Jeg opdagede det en dag, hvor jeg lavede tunsalat på rugbrød. Jeg syntes slet ikke, der var nok. Håber, at du selv kan fornemme, hvis mine mængde-angivelser er off. Jeg håber, at du trods alt kan bruge madplanerne som kilde til inspiration.

I denne uge bør der være en halv pose quinoa og kartofler til overs. Sidstnævnte er jo verdens bedste pålæg 😉

dagAftensmadIngredienserTilberedningbasislagerPris
MandagQuinoa-æblegrød med kanel 200 g hvid quinoa

4 dl vand

4 æbler, skrællede, udkernede og skåret i tern

3 spsk sukker (eller efter smag)

1 tsk kanel

En knivspids salt

Eventuelle ekstra toppings som hakket nødder, rosiner eller yoghurt (valgfrit)


Skyl quinoaen grundigt under koldt vand

Bring quinoaen i kog,
reducer varmen, dæk til, og lad det simre,
indtil quinoaen er kogt og væsken er absorberet.

Fjern gryden fra varmen og lad den hvile i et par minutter.

Imens quinoaen simrer, skræl, fjern kernerne og skær æblerne i tern.

Kog dem med sukker, kanel og en knivspids salt i en separat gryde. Lad det simre, indtil æblerne er bløde.

Når quinoaen er færdig, tilsæt de kogte æbler til quinoaen og bland forsigtigt sammen.

Server quinoa-æblegrøden varm og top den med ekstra toppings som hakket nødder, rosiner eller en skefuld yoghurt, hvis det ønskes.
Sukker
Kanel
Salt

Ekstra topping (hvis du har)
30
TirsdagÆrtesuppe
500 g frosne ærter 12
1 løg
1 kartoffel 9
1 l. grøntsagsbouillon
Salt og peber
Hak løget og kartoflen i mindre stykker, men ikke fint

Svits løget i en gryde med lidt olie, indtil det bliver blødt.

Tilsæt kartofler og ærter, og hæld grøntsagsbouillon over.

Lad suppen simre i ca. 15-20 minutter, eller indtil kartoflerne er møre.

Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt og peber.
Grøntsagsbouillon23
OnsdagÆrtesuppe–––
TorsdagRugbrødsmadder med æg og mayo 12 rugbrødsskiver
8 æg
Mayonnaise
Kog æggene indtil de er hårdkogte.

(Resten giver vist sig selv 😉
Mayonnaise 35
FredagPitabrød med salat og dressing

Tilbehør
Pitabrød 10
Hvidkål, gulerod (rester fra mandag) og agurk, fintsnittet

Dressing
Brug rester fra tzatziki eller coleslaw’en

Tilbehør
Skær salat i tynde strimler og tomat og løg i tynde skiver

Pitabrød
Varm pitabrød på brødristeren

20
LørdagKartofler med grøntsager
1,5 kg kartofler, skrællede og skåret i tern
3 løg, groft hakket
1 ps rodfrugter

4 spsk olivenolie
2 tsk paprika
2 tsk tørret oregano
Salt og peber

Bland kartofler, løg, gulerødder og posen med rodfrugter med olivenolie, paprika, tørret oregano, salt og peber.

Sørg for, at grøntsagerne er jævnt dækket af krydderier og olie.

Fordel blandingen på en bageplade i ét lag.
Bag i ovnen i ca. 40-50 minutter eller indtil kartoflerne er møre og gyldne, og grøntsagerne er let ristede.

Husk at vende dem en eller to gange under bagningen for en jævn stegning.
Paprika
Oregano
Salt
Peber
30
SøndagRester fra hele ugen

Madplan til uge 5. Aftensmad for 4 personer for ca. 120 kroner

Der vil være grødris til overs. Du kan overveje, om du vil lave dobbelt portion af risengrøden og så lave klatkager dagen efter. Det er en fantastisk morgenmad!

AftensmadIngredienserTilberedningBasislagerPris
MandagRisengrød med kanel og smør2½ dl Grødris
1 liter mælk
Salt
I en stor gryde kombineres de skyllede ris, mælk og en knivspids salt. Bring blandingen i kog over medium varme, omrør konstant for at forhindre, at risene klæber til bunden af gryden.

Når blandingen koger, reduceres varmen til lav, så det simrer. Fortsæt med at røre ofte for at undgå, at risene brænder fast.

Lad risene simre, indtil de er møre og grøden har en cremet konsistens. Dette kan tage cirka 30-40 minutter afhængig af risets type. Rør jævnligt i gryde

Hvis grøden er for tyk, justeres konsistensen ved at tilsætte mere mælk. Smag også og tilsæt mere salt, hvis det er nødvendigt.

Bon appetite 🙂

Salt
Kanelsukker
16 kr.
TirsdagFiskepinde med pommes frites og remulade1 pakke fiskepinde,
1 pose pommes frites
Remulade
Dette er fantastisk fastfood, så følg anvisningerne på pakkerne 🙂Remulade45 kr.
OnsdagGulerodssuppe (til 2 dage)1 kg gulerødder, skæres i store stykker

2 store løg, hakket

4 fed hvidløg, hakket

1 l. grøntsagsbouillon
4 spsk. olivenolie eller smør
Salt og sort peber
I en stor gryde opvarmes olivenolie eller smør over middel varme. Tilsæt løg og hvidløg og lad dem blive bløde og gyldne.
Tilsæt gulerødder og sauter i et par minutter.
Hæld grøntsagsbouillon over gulerødderne og lad det simre, indtil gulerødderne er møre (ca. 15-20 minutter).
Brug en stavblender eller en almindelig blender til at purere suppen, indtil den er glat og cremet.
Smag til med salt og peber efter behov.
Olivenolie
Hvidløg
Grøntsags-boullion
10 kr.
TorsdagGulerodssuppe
FredagKartoffelmos med skinkestrimler og løg1 kg kartofler, skrællede og skåret i halve eller tern
1 pakke bacontern
1 løg, hakket
Mælk (til ønsket konsistens)
4 spsk. smør
Salt
Kog kartoflerne indtil de er møre (normalt 15-20 min). Hæld vandet fra.

Imens kartoflerne koger, steg bacon i en stor pande over medium varme, indtil det bliver sprødt. Tilsæt derefter de hakkede løg og steg indtil løgene er bløde og gyldne.

Lav kartoffelmos

Tilsæt bacon og løg.
Salt25 kr.
LørdagPasta med tomatflødesovs400 g pasta
1 stort løg, hakket
4 fed hvidløg, hakket
800 g dåsetomater, hakket
2 dl flødealternativ eller kaffefløde
4 spsk. olivenolie
Salt og sort peber efter smag
Kog pastaen og sæt til side.

Løg og hvidløg: I en stor pande opvarmes olivenolie over medium varme.

Hakket løg og hvidløg tilsættes, og sautér indtil de er bløde og gyldne.

De hakkede tomater tilsættes til panden. Lad det simre i et par minutter, indtil saucen tykner lidt.

Fløden tilsættes, og der røres forsigtigt rundt i panden.

Lad saucen simre i yderligere 5-7 minutter, indtil den tykner.
Der smages til med salt og peber.

Retten serveres 🙂
Hvidløg
Olivenolie
Salt
Peber
20 kr.
SøndagRester fra hele ugenI alt
116 kr.

Madplan til uge 4. Aftensmad for 4 personer for ca. 150 kroner

Der vil være en halv pose havregryn, en del æbler og æg til overs fra aftensmaden. Det overskydende vil være oplagt som middagsmad.

AftensmadIngredienserTilberedningBasislagerPris
MandagHavregrød med frisksnittede æbler4 æbler
500 g havregryn
Vand
Salt
Lav en simpel havregrød. Top den med æbler skåret i små stykker. Det sure fra æblet med det søde fra havregrøden smager herligt!
Salt
16 kr.
TirsdagTunsalat på softkernerugbrød2 ds. tun i vand
8 stk. rugbrød
Mayonnaise, creme fraiche
Citronsaft, salt og peber
Vandet presses ud af tunen.
Mayonnaise blandes med tunen. Det samme gør et par skefulde creme fraiche. Det er meget en smagssag, hvor meget man vil have i, så du må prøve dig frem. Bliver den for fed, tilsættes bare lidt ekstra citronsaft. Til slut tilsættes salt og peber. Brødet kan evt. lunes inden servering.
Mayonnaise
Citronsaft
Salt og peber
32 kr.
OnsdagPastasalat med hjemmelavet dressing1 ps. bønne- eller forårsblanding
3 dl. creme fraiche
500 g. pasta
(1-2 dl kaffefløde)
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Grøntsagsblandingen vendes på en pande evt. med 1 dl. kaffefløde. Lad det koge op, så det bliver gennemvarm.
Bland pasta og grøntsagsblandingen sammen.
28 kr
TorsdagKartoffelsuppe1 kg kartofler
300 g gulerødder
2 store løg
Kartofler skylles og skæres ud i store stykker- Det samme gøres med gulerødderne, som også skrælles, hvis der er jord på. Igen, løggene skrælles og skæres ud i store stykker. Det hele puttes i én og samme gryde og lidt olie tilføjes. Lad grøntsagerne få lidt farve, inden du hælder vand over, så indholdet er helt dækket af vand. Når vandet koger, tilføjes 2 bouillonterninger. Lad det hele simre i ca. 20 minutter. Når grøntsagerne er møre, blendes suppen og serveres straks. bouillonterninger17 kr.
FredagRester fra dagen før
LørdagOmelet med skinke, spinat og “oplagte rester”8 æg
200 g skinke
65 g frisk spinat
2 løg
(gulerødder eller anden grøntsag)
Spinaten skylles, og vandet presses ud.
Æg, mælk, salt, skinke og spinat blandes sammen og puttes på en pande på middel varme.
Har du et par gulerødder eller anden grøntsag, bliver det kun bedre. De skal bare fintsnittes.
Der vil være mange æg til overs til dejlige frokoster.50 kr.
SøndagRester fra hele ugenI alt 143 kr

Jeg håber, at du tager godt imod madplanen. Den er velment, og jeg har VIRKELIG gjort mit bedste for at beregne den præcise pris 🙂
*

Skriv et svar Annuller svar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.

Seneste indlæg

  • Skal du udskifte dine hårde-hvidevarer?
  • 10+ budgetvenlige og sidste-øjebliks fastelavnskostumer til børn
  • De billigste retter
  • Har du den rigtige selvrisiko på dine forsikringer? Sådan regner du det ud
  • Forsikringsberegner: Betaler du den rigtige præmiesum og selvrisiko?

Kategorier

Meta

  • Log ind
  • Indlægsfeed
  • Kommentarfeed
  • WordPress.org

Forskellen ligger i detaljen
  • Facebook
©2025 Life on Fire | Design: Newspaperly WordPress Theme